Elämä on valintoja, valitse paremmin

Juustoportti

19.12.2017

Juustoportista Euroopan ensimmäinen Welfare Quality -valvottu hyvinvointimeijeri

Welfare Quality (WQ) on maailmanlaajuinen eläinten hyvinvointia mittaava järjestelmä, joka perustuu vahvaan tieteelliseen näyttöön. Sen kehittivät yhteistyössä kymmenet eurooppalaiset ja eteläamerikkalaiset instituutit ja yliopistot.

Juustoportin eläinten hyvinvointia järjestelmällisesti kehittävä ohjelma on ensimmäisenä meijerinä Euroopassa hyväksytty WQ-komitean toimesta. Tämän lisäksi Vapaan Lehmän maitotuotteet ovat yltäneet ensimmäisenä Euroopassa ”Enhanced (edistynyt) Welfare Quality” – tasolle.

WQ - menetelmä mittaa hyvinvoinnin toteutumista eläimestä. Näin ollen hyvinvointi on toistettavasti mitattava asia, jota voidaan tutkia riippumatta eläimen pitopaikasta. Welfare Quality-auditoinnin suorittaa sertifioitu ulkopuolinen auditoija. Järjestelmän käyttöoikeutta ja logon käyttöoikeutta valvoo WQ-komitea, joka koostuu eri maiden tieteellisistä asiantuntijoista, jotka ovat olleet mukana kehittämässä järjestelmää. Kaikki meijerin sopimustilat tulee auditoida, jotta meijeri saa käyttää WQ-valvottu-merkintää tuotteissaan.

WQ-auditoinnin tuloksena tila saa arvosanan eläinten hyvinvoinnin tasosta. Tilan tulee suoriutua tasaisen hyvin kaikissa hyvinvoinnin osa-alueissa. ”Edistynyt”-arvosanat ovat harvinaisia koko Euroopassa. Kaikki Vapaan lehmän -tuotteet ovat WQ edistynyt-tason maitoa. Vapaan lehmän maitotuotteet kerätään, jalostetaan ja pakataan erillään muusta tuotannosta, jolloin kuluttaja voi varmistua alkuperästä ja eläinten hyvinvoinnista.

6.11.2017

Kärsämäen Juustoportin Isänpäivälounas

KLO 10.30-17 

Savuporojuustokeitto

Raikas vihersalaatti

Italiansalaattia

Waldorfin salaattia

Savulohisalaattia

Juustoportin juustoja

Leipää ja levitettä

Porsaankassleria, sinappi-kermakastiketta

Broilerin rintafilettä, mustaherukkakastiketta

Paahdetut perunat, punajuuri-vuohenjuustopaistos

Lapsille; Lihapullia, nakkeja ja perunasosetta

Jälkiruuaksi; Täytekakkua, kahvia/teetä

 

Aikuiset 16,90 €

Lapset (alle 12v.) 6,90€

(alle 4v. lapset aikuisen seurassa ilmaiseksi)

Avoinna ma-la 6-22 su. 8-22

6.11.2017

Jalasjärven Juustoportin Isänpäivälounas

Talon juustokeitto G,L

Mureaa possua pippurikastikkeella G,L

Gratinoitu uunilohi G,L

Imelletty perunalaatikko L

Paahdetut punajuurilohkot G,L

Säräjuurekset G,L

Pariisinperunat

Vihersalaatti

Hedelmäinen kana-pastasalaatti L

Talon perunasalaatti G,L

Punasipulihilloke

Puolukkahillo

Leipäjuusto

Coctailkurkut

Omenalohkot

Katajanmarjasilakka, sinappisilli

Leipäpöytä

Ruokajuomat

Juustotarjotin

Kahvi ja tee

Marianne-rahka-unelmakakku L

 

Aikuiset 19,90€

Lapset 4-12v.  8,90€

31.8.2017

Avoin työpaikka Jalasjärvellä

Huollon esimies

Etsimme joukkoomme huollon esimiestä nykyisen siirtyessä uusiin haasteisiin.

Odotamme, että olet joustava ammattilainen ja sinulla on kokemusta esimiestehtävistä sekä huoltotoiminnan organisoinnista. Meijerialan kokemus katsotaan eduksi.

Palkkaus: MVL TES mukainen

Työsuhteen laatu: Vakituinen

Työaika: Koko-aikainen

Lisätiedot tuotantopäällikkö Janne Vileniltä arkisin kello 8-16, p. 040 520 9239 

Hakemukset 20.9. kello 13 mennessä osoitteesta www.juustoportti.fi/tyopaikat

18.8.2017

Valio Oy ja Juustoportti Food Oy aloittavat yhteistyön

 

logot


Valio alkaa muutaman vuoden tauon jälkeen jälleen valmistuttaa Juustoportti Food Oy:lla meijerituotteita, joiden valmistuttaminen on optimaalista oman tuotantokapasiteetin käytön kannalta, tai joiden valmistamiseen Valiolla ei ole tuotantoteknologisia mahdollisuuksia. Yhteistyön tavoitteena on lisätä luomumaitotuotteiden kehitystä ja myyntiä, myös ulkomaille.
 
Juustoportti toimi Valion yhteistyökumppanina vuoteen 2015 asti. Tällöin Juustoportti valmisti Valiolle leipäjuustoa ja tuoremozzarellaa, joiden valmistus on Juustoportin ydinosaamista. Juustoportilla on myös vahvaa tuotekehitystä ja luomumaitotuotteiden valmistusta.


-    Yhteistyö alkaa syksyn 2017 kuluessa ja keskittyy erikoisjuustoihin ja luomutuotteisiin. Yhteistyön avulla Valio voi tarjota joustavammin kuluttajien haluamia tuotteita, joiden valmistaminen on meille itselle vaikeaa tai mahdotonta tuotannollisista syistä. Yhdistämme Valion vahvaa tuotekehitysosaamista ja vahvoja brändejä laadukkaaseen kotimaiseen tuotantoon. Kuten kaikki muutkin Valion tuotteet, myös Juustoportilla valmistutetut tuotteet tehdään 100%:sti suomalaisesta maidosta, kertoo Valion kategoriajohtaja Kimmo Luoma.

-    Juustoportti panostaa paljon tuotekehitykseen ja laatuun aivan kuten Valiokin. Molemmat yritykset haluavat kehittää suomalaisten meijerituotteiden tarjontaa, joten yhteistyön jatkaminen on luontevaa.  On mukavaa tehdä yhteistyötä tutun yrityksen kanssa siten, että työmme hyödyttää sekä molempia  yrityksiä että suomalaisia meijerituotteiden kuluttajia, kiittää Valion toimitusjohtaja Annikka Hurme.

-    Yhteistyö pohjautuu aikaisemmalle, hyvälle yhteistyölle ja koskee asioita, joita kumpikaan ei pystyisi  tekemään yksin. Näin luodaan kokonaan uutta liiketoimintaa ja kuluttajat saavat lisää vaihtoehtoja.  Tämä myös vahvistaa entisestään Juustoportin tekemää työtä laadukkaiden luomu- ja erikoistuotteiden  valmistajana. Kotimaisella raaka-aineelle ja työlle tämä on hyvä uutinen, koska luotamme, että tuotteille on myös vientikysyntää. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, uskoo Juustoportin toimitusjohtaja  Timo Keski-Kasari.
     

Juustoportti on 50 vuotta vanha perheyritys, jonka liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa ja työntekijöitä noin 200. Juustoportilla on meijeri- ja juustolatoiminnan lisäksi kahvila-ravintolat Jalasjärvellä, Mäntsälässä ja Kärsämäellä, sekä ruokatuotteita valmistava Kasvis Galleria Kuopiossa. Juustoportin meijeritoiminta tapahtuu omassa meijerissä Jalasjärven keskustan tuntumassa. Valio Oy on 112-vuotias osuuskunta, jonka liikevaihto on noin 1,6 miljardia ja henkilöstä noin 4000. Valiolla on Suomessa tuotantolaitoksia 12 paikkakunnalla ja tuotantoa myös Virossa ja Venäjällä. Valion omistaa noin 6000 suomalaista maitotilayritystä osuuskuntiensa kautta.

25.7.2017

Aukiolojat Jalasjärven kahvilassa

Elokuussa kahvilamme aukioloajat Jalasjärvellä muuttuvat hieman.

Olemme avoinna ma 7.8 lähtien seuraavasti:  ma-la 7-22 ja su 8-22.

Sunnuntaihin 6.8 saakka palvelemme  klo 23 asti.

 

Tervetuloa!

19.7.2017

Juustoportti rakentaa suuren aurinkovoimalan Jalasjärvelle

Jalasjärvi 19.7.2017

Julkaisuvapaa 19.7.2017 15:30

 

Juustoportti rakentaa 1000 paneelin aurinkovoimalan Jalasjärvelle

Juustoportin Jalasjärven meijerille investoidaan noin 300 kW:n aurinkovoimala. Investoinnin ensimmäinen osa, 500 paneelia, rakennetaan elokuussa. Aurinkovoimala tuottaa merkittävän lisän ympäristöystävällistä sähköä kesän korkeampaan kulutukseen.

 

Juustoportti aloittaa 300 kW:n aurinkovoimalan rakentamisen Jalasjärvelle elokuussa. Investointi toteutetaan kaksiosaisena. Ensimmäisessä vaiheessa asennetaan 500 paneelia ja toisessa vaiheessa määrä tuplataan. Investointi jaetaan osiin, jolloin ensimmäisessä vaiheessa saatua tietoa voidaan käyttää hyväksi toisen vaiheen asennuksissa. 

Juustoportti pyrkii aurinkovoimalalla tasaamaan sähkönkulutustaan. ”Kesäisin, ulkolämpötilan noustessa, kylmäkoneet kuluttavat enemmän sähköä. Pyrimme aurinkovoimalla tasaamaan sähkökuormaa vuoden mittaan. Tämän lisäksi päästötön oma aurinkovoima sopii hyvin periaatteisiimme. Käytämme jo nyt hiilidioksidivapaata sähköä”, kertoo Juustoportin toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari.

Investoinnin koko on useita satojatuhansia ja projektin ensimmäisen vaiheen urakoi suomalainen Lem-Kem Oy. Juustoportti kartoittaa myös mahdollisuuksia laajentaa aurinkovoimatuotantoa tulevaisuudessa uusien tienvarsipaikkojen myötä, joita yhtiö on ilmoittanut perustavansa noin 10 kappaletta. 

 

Juustoportti on jalasjärveläinen meijeri, joka on kasvanut viidessäkymmenessä vuodessa pienestä maatilajuustolasta noin 200 henkeä työllistäväksi yritykseksi. Juustoportilla on meijeri- ja juustolatoiminnan lisäksi kahvila-ravintolat Jalasjärvellä, Mäntsälässä ja Kärsämäellä, sekä ruokatuotteita valmistava Kasvis Galleria Kuopiossa. Juustoportti on tuotantotekniikaltaan Suomen moderneimpia meijereitä, ja se on maailmalla palkittu kypsytetyistä juustoistaan. Suomessa Juustoportti on saanut tunnustusta useasti esimerkiksi hyvänä työnantajana ja perinteisen meijerialan rajojen rikkojana. Juustoportti on jo parinkymmenen vuoden ajan luonut joka kuukausi yhden uuden, pysyvän työpaikan.

 

Liite: Mallinnuskuvassa osa tulevista aurinkopaneeleista

 

Lisätiedot

Niklas Keski-Kasari

Juustoportti Oy

p. 0400 509098

21.6.2017

Juhannuksen aukioloajat

Kahviloissamme olemme avoinna Juhannuksena seuraavasti:

Jalasjärvellä


Juhannusaatto: 23.6 klo 7-15
Juhannuspäivä: 24.6 klo 10-19
Sunnuntai:          25.6 klo 10-22


(26.6 alkaen ma-la 7-23 su 8-23)


Kärsämäellä


Juhannusaatto 23.6 klo  8-22
Juhannuspäivä 24.6 klo 8-22
Sunnuntai          25.6 klo 8-22
Mäntsälässä


Juhannusaatto 23.6 klo. 9-16
Juhannuspäivä 24.6 suljettu
Sunnuntai     25.6 klo. 9-20

22.5.2017

Aukioloajat Juustoportin kahviloissa Helatorstaina

Olemme avoinna Helatorstaina seuraavasti:

Jalasjärvellä     klo 8-22

Mäntsälässä     klo 9-20

Kärsämäellä     klo 8-22

Tervetuloa!

5.5.2017

Tervetuloa Äitenpäivälounaalle Juustoportille

 

Pöydät on katettuna kahviloissamme Äitienpäivänä. Katso herkullinen lounaslista alla olevista linkeistä. Tervetuloa!

 

Jalasjärven lounaslistan löydätte tästä

Kärsämäen lounaslistan löydätte tästä

Mäntsälän lounaslistan löydätte tästä

Hyvää äitienpäivää


« Edelliset 10   Seuraavat 10 »