Satavuotiaan Suomen kunniaksi makuja Suomen luonnosta
Juustoportin makean ja pehmeän lakan sekä suolaisen juuston yhdistelmä tuo suomalaisuutta uudella tavalla juustopöytään ja herkutteluhetkiin. Maut suomalaisesta luonnosta luovat satavuotiaan Suomen taivalta kunnioittavan makuelämyksen. Pitkä kypsytyksen jälkeen aistittavissa on tuttu ja hurmaava erikoisjuustojen tuoksu.
Juustoportin Lakkajuusto maistuu myös miedompien juustojen ystäville. Lakalla maustettu juusto valmistetaan lehmänmaidosta ja kypsytetään vähintään 4kk. Lakka- ja mustikkajuusto ovat taitavien ja innovatiivisten juustomestarien näytteitä uusista keksinnöistä. Maista lakka- ja mustikkajuustoa ensin sellaisenaan, sen jälkeen löydät varmasti sopivia kavereita ja käyttökohteita näille ihanille uutuuksille.
Juomasuosituksena Lakkajuustolle suosittelemme Suomi 100- hengessä lakkalikööriä Lingnell&P (959704). Viineistä suosittelemme puolikuivaa tai jopa puolimakeaa pirteän hedelmäistä valkoviiniä, esimerkiksi ranskalaisen Alsacen alueen riesling- tai pinot gris- viiniä (Pfaff PG 007485). ”Uuden maailman” vastaavat (Plan B 588837), myös hapokkaat ja makeat jälkiruokaviinit toimivat mainiosti (esim. Nederburg 944054) juustomme kanssa.
Intohimosta juustoihin, rakkaudesta perinteisiin
Juuston kypsyminen on monimutkainen tapahtuma. Juustotyypistä riippuen ne saavat kypsyä juustokellarissamme muutamasta kuukaudesta jopa vuoteen asti. Jokaisesta juustosta huolehditaan tarkoin. Kypsymistä seurataan viikoittain ja sitä jatketaan kunnes juuston maku ja aromit ovat kohdallaan. Sen jälkeen voimme lähettää sen ylpeinä maailmalle.
Monen kellaroidun juustomme esikuvat ovat kotoisin Sveitsistä. Tuotekehityksessämme perinteisten menetelmien ja reseptien rinnalla kulkevat suomalaiset makutottumukset ja valmistustavat. Me haluamme tehdä juustoja, jotka ovat erityisen hyviä, jopa maailman parhaita. Erikoisjuustoja valmistetaan lehmän- ja vuohenmaidosta, myös luomuna. Vuosien saatossa olemme saaneet tunnustusta osaamisestamme ja intohimoisesta tuotekehityksestämme: Kotimaassa Vuohen Viinitarhuri palkittiin valtakunnallisessa juustokilpailussa Suomen parhaana kypsytettynä juustona vuonna 2012 ja hieman myöhemmin, vuoden 2014 syksyllä, Juustoportin Vuohen GR Grand Reserve ja Vuohen viinitarhuri saivat kultamitalit Itävallassa, Tirolin Käsiade-kilpailun Premium-sarjassa.