Elämä on valintoja, valitse paremmin

Reseptit / Juustot & Ruoka

Juustot & Ruoka

Suomalainen juustokulttuuri on verraten nuori perinteisiin juustomaihin nähden. Juustojen maussa ja kulttuurin kehityksessä emme sen sijaan jää lainkaan jälkeen. Suomesta onkin kehittymässä hiljalleen juustomaa vertaansa vailla. Kotimaisia vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun. Rikkaat, herkulliset ja aidot maut ovat osa juustojamme.

Kotisivultamme löytyy runsas määrä reseptejä, joissa juustoa käytetään eri muodoissa. Me Juustoportilla uskomme, ettei ole tilaisuutta, johon juusto ei sopisi. Ne kun maistuvat aina alkupaloista jälkiruokiin. 

Juustot voivat tuoda palan juhlaa ja jotain aivan uutta jokaiseen päivään. Juustoportin GR Grand Reseve- juusto sopii erityisesti esimerkiksi pastan päällä Parmesan- juuston tapaan. Juuston käyttö ruoanlaitossa voi luoda uutta makua ja mukavan säväyksen tuttuunkin ruokaan. Lämpimissä ruuissa juustot tuovat mukanaan pehmeää makua ja rakennetta, sekä aivan uusia elämyksiä, ehkä jopa uusia makumatkoja. Joissain juustotyypeissä tuoksu voimistuu lämmitettäessä, mutta maku on täyteläisen aromikas. Kellaroidut juustomme sopivat myös loistavasti salaatteihin lisukkeena.

Perinteisin alppimaiden juustoruoka on Fondue, jossa juustosulaan sekoitetaan valkoviiniä. Tähän herkulliseen seokseen kastetaan perinteisesti leipää, mutta oman maun mukaisesti juustoon voi kastaa mitä vain. Alppikylistä maailmalle levinnyt herkutteluruoka on tunnelmallinen ja maistuva tapa herkutella juustojen kanssa yhteisen pöydän äärellä.